Kuvars Taşı

Kuvars taşı, SiO2 kristalli minerallerin genel adıdır. Bunlar, volkanik kayaçların üzerinde kendiliğinden oluşur. Altıgen şekle sahip Kuvars kristallerinin sert ve katı bir yapısı vardır. Yer kabuğunun yaklaşık %10’dan fazla bir bölümünü Kristal Kuvars meydana getirir. Doğal taşlar alanında orijinal, hesaplı ve kaliteli ürünleriyle ilgi odağı olan mağazamız, müşterilerine Kristal Kuvars’ın en güzel çeşitlerini sunar. Şıklığına farklı bir boyut katmak isteyenler, değerli taşların pozitif enerjisine inananlar aradığını Taş Sandığı’nda bulur.


Kuvars Taşı Nedir?

Kuvars Taşı, doğada altıgen prizmalar biçimli olarak yer alan bir mineral grubudur. Bu mineraller; sütümsü, damarlı, saydam, opak veya yarı opak olabilir. Adını, ‘Quarz’ sözcüğünden almıştır.

En güçlü taşlardan biri olduğu kabul edilen Kuvars, ‘Usta Şifacı’ diye bilinir. Enerjiyi emme, depolama, serbest bırakma ve düzenleme etkilerinin olduğu düşünülür.

En yaygın Kuvars taşı çeşitleri şunlardır:

  1. Pembe Kuvars,
  2. Dumanlı Kuvars,
  3. Mavi Kuvars,
  4. Termal Kuvars,
  5. Süt Kuvars,
  6. Çilek Kuvars,
  7. Kriptokristalen Kuvars (Sard tripoli, Çökme taşı, Akik, Oniks, Agat, Kalsedon vb.),

Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir?

Bu taşın ön plana çıkan yapısal özellikleri şöyledir:

  1. Saf halde %53.3 O2 (Oksijen) ve %46.5 Si (Silikon) içerir.
  2. İçerisinde donuk bir su damlası barındırır. Taş kırıldığı zaman bu damla yeniden suya dönüşür.
  3. Sertlik değeri Kuvars türüne göre değişse de genellikle 7 civarındadır.
  4. Ergime sıcaklığı 1785 °C’dir
  5. Doğal Kuvars taşı içinde bulunan elementlerden başlıcaları şunlardır: AI, Na, Li, Mg ve Ti. Bunlar, katı eriyik hâlinde bulunur.
  6. Elektronik iletici ve ayrıştırıcı olarak endüstriyel sektörlerde kullanımı yaygındır. Diş macunlarında ve deterjanlarda da tercih edilir. Saatlerdin yapısında kullanılır. Cam ve elektrik ışıklandırmalarında Kuvars taşından yararlanılır.
  7. Gizli gücü temsil ettiğine inanılan bu taş, tabiatın sınırsız ve saf enerjisi ile ilişkilendirilir. Evrenin gücünü sembolize ettiği düşünülen bu taşın, sahibine büyük güç verdiği kabul edilmiştir.

Kuvars Taşı Hangi Çakra ile Uyumlu?

Bu sorunun yanıtı bütün Kuvars taşı türleri için aynıdır. Kristal Kuvars ve çeşitleri bütün çakralarla uyumlu çalışır. Vücuttaki yedi çakranın her biri, Kuvars kristalinin iyileştirici ve dengeleyici etkilerinden faydalanabilir. Onları şöyle sıralamak mümkündür:

  1. Güneş Sinir Ağı,
  2. Sakral Çakra,
  3. Kök Çakra,
  4. Kalp Çakrası,
  5. Taç Çakra,
  6. Üçüncü Göz Çakrası,
  7. Boğaz Çakrası.

Kuvars Taşı Hangi Burcun?

Çakralarda olduğu gibi, burçlar konusunda da Kristal Kuvars tüm alanları içine alır. Başka bir ifadeyle Kuvars Kristali’nin enerjisi, bilinen 12 burcun hepsiyle tam bir uyum sergiler.

Kuvars Taşı Çeşitleri Nelerdir?

Farklı renk ve formlarda karşımıza çıkan Kuvars taşı çeşitleri itibariyle geniş bir yelpazeye sahiptir. En popüler bazı Kuvars taşı türleri ise şöyledir:

  • Pembe Kuvars:

Lilaya yakın, beyaza dönük veya açık pembe gibi tonlarda bulunur. Alın, Kalp, Taç ve Karın çakralarıyla ilişkilendirilir. Mutluluk, sevgi, aşk, huzur, irade, sevinç ve sadakat sembolüdür. Romantik duyguların temsilcisi olarak kabul edilir.

  • Dumanlı Kuvars:

Soluk veya dumanlı kahverengi, siyah, kirli sarı renklerinde gözlemlenir. Güneş Sinir Ağı, Alt Karın ve Kök çakralarıyla özdeşleştirilir.

Uyku düzeni, ağrı ve kramplar üzerinde olumlu etkiler gösterdiğine inanılır. Sinir sistemini kuvvetlendirip dengede tuttuğu düşünülen bu taşın merhamet ve güven duygularını teşvik ettiği söylenir.

  • Limon Kuvars:

Sitrin taşına benzer bir görünüme sahiptir. ‘Sarı Kuvars’ diye de bilinen bu taş; yeşilimsi sarı, limon sarısı veya normal sarı tonlarında görülür.

Güneş Sinir Ağı çakrası ile iyi çalıştığı belirtilen Sarı Kuvars’ın stresi uzaklaştırdığı, mutluluk verdiği ifade edilir.

  • Kristal Kuvars:

Beyaz ve renksiz olarak yaygın bir şekilde gözlemlenen bu Kuvars türü volkanik kayaçların etrafında meydana gelir. Oksijen ve silikon elementlerinin buluşmasıyla oluşan bu taş, saydam bir yapıya sahiptir.

Türkiye’de en çok; Zonguldak, Balıkesir, Antalya, Aydın ve Kastamonu bölgelerinde çıkarılır. İletici ve ayrıştırıcı özelliğinden dolayı elektrik alanında kendine yer bulan bu taş, endüstriyel sektörlerde de bir hayli popülerdir. Işıklandırma ve dekorasyon alanında yine Kristal Kuvars taşından yararlanılır. Deterjan üretiminde ve saatlerde de bu taşa başvurulur.

  • Termal Kuvars:

Renksiz, mor, yeşil ve beyaz olarak değişik tonları bulunan Termal Kuvars’ın, kötü enerjileri pozitife çevirdiği ileri sürülür.

  • Beyaz Kuvars:

Sinir sistemini düzenleyici etkisinden bahsedilen bu taşın, göz sağlığına çok faydalı olduğu kabul edilmiştir. Konsantrasyonu artırdığı rivayet olunan bu Kuvars çeşidinin, kişiyi kötü enerjilerden muhafaza edeceği söylenmektedir.

  • Gül Kuvars:

Bu, Kristal Kuvars taşı çeşitleri içerisinde en nadir görülenlerden biridir. Eski dönemlerde; mühür, imza ve sembol olarak kullanılmıştır.

Özgüveni yükselttiği iddia edilen bu taşın huzur ve bereket getirdiği öne sürülmektedir. Mutluluk ve sevgi sinyalleri yaydığı şeklinde bir inanış mevcut olup, negatif enerjiyi yok ettiğini söyleyenler de vardır.

  • Sitrin Kuvars:

Alkol, sigara vb. bağımlılıklardan kurtulmaya destek olduğu rivayet edilmiştir. Kişinin kendisini daha değerli hissetmesini sağladığı söylenen bu taş, sevgi ve barışın sembolü olarak değerlendirilir.

Diğer Kuvars Taşı Türleri Nelerdir?

Bunların yanı sıra şunlar da bilinen Kuvars çeşitleri arasındadır:

  1. Siyah Kuvars,
  2. Yeşil Kuvars,
  3. Aura Kuvars,
  4. Mor Kuvars,
  5. Çilek Kuvars,
  6. Rutil Kuvars,
  7. Roze Kuvars.

Kuvars Taşı Nerede Bulunur?

Bu taşın yaygın olarak çıkarıldığı bölgelerden bazıları şunlardır:

  1. Türkiye,
  2. Rusya,
  3. ABD,
  4. Madagaskar,
  5. Brezilya,
  6. İran,
  7. Afganistan,
  8. Kanada.

Kuvars Taşı Nasıl Anlaşılır?

Tüm doğal taşlar gibi, Kuvars’ın da gerçek olup olmadığını anlamanın kesin yolu laboratuvar incelemesinden geçer. Bununla birlikte, fikir sahibi olmak için şu yöntemlerden faydalanabilirsiniz:

  1. Cam yüzeyi çizip tırnak girebilecek derecede belirgin çizikler meydana gelip gelmediğine bakın. Eğer çizik görüyorsanız taşın orijinal olduğunu anlayabilirsiniz.
  2. Kuvars taşıyla aynı boyuttaki bir plastik eşyayı yan yana getirip ağırlık karşılaştırması yapın. Taşınızın ağırlığı daha fazla geliyorsa, sahte değil demektir.
  3. Oda sıcaklığında beklemeye bırakın. Dokunduğunuz zaman soğuk olduğunu hissediyorsanız, bu da elinizdeki Kuvars’ın orijinalliğine işarettir.

Kuvars Taşı Nasıl Kullanılır?

Bu taştan en fazla; aksesuar, masaj ve dekorasyon sektörlerinde yardım alınır. Takı olarak Kuvars taşı kullanımı için genellikle kolye, bileklik, halhal, yüzük ve küpeler tercih edilir.

Hediyelik eşyaların ve çeşitli dekoratif ürünlerin yapımında Kuvars taşına başvurulur. Negatif enerjiyi vücuttan uzaklaştırdığına inanıldığı için masaj seanslarında da kullanımı revaçtadır.

Kuvars Taşı Ne İşe Yarar?

Doğal taşların yararlarıyla ilgili olarak ortaya atılan iddiaların tıbbî ve bilimsel dayanağı yoktur. Bunlar, taşlarda var olduğuna inanılan enerjilere, frekanslara, titreşimlere göre ileri sürülen etkilerdir.

Kuvars taşı ise, biyomanyetik alanı güçlendirdiği ifade edilen bir taştır. Eskiden büyü, sihir, tılsım gibi amaçlarla kullanıldığı söylenen bu taşın mistik yönlerinden de bahsedilir.

Alternatif tıpta da kendine yer bulan Kuvars taşının faydaları şunlardır:

Fiziksel Bakımdan Kuvars Taşı Faydaları:

  1. Tırnakların uzamasına destek olduğu, kırılmaları engellediği söylenmiştir.
  2. Saçların daha hızlı uzamasına yardım ettiğine inanılır.
  3. Ağrıları hafiflettiği rivayet edilmiştir.
  4. Göz sağlığına yönelik iyileştirici etkilerinden söz edenler mevcuttur.
  5. Yaraların ve yanıkların hızlı geçmesine yardımcı olduğu belirtilir.
  6. Kan dolaşımını harekete geçirdiği iddia olunmuştur.
  7. Baş ağrısını hafiflettiğini söyleyenler vardır.
  8. Bir görüşe göre, Kuvars taşı yararları ile sindirim sistemi rahatsızlıklarına şifalıdır.
  9. Bu taş hakkındaki bir başka söylenti ise şudur: Cep telefonlarının, elektrikli âletlerin yaydığı radyasyonu toplayıp kişilerden, bulunulan ortamlardan uzaklaştırır. Böylelikle insanları radyasyonun zararlarından korur.

Zihinsel ve Ruhsal Açıdan Kuvars Taşı Yararları:

  1. Beyin fonksiyonlarını uyarıcı olduğu rivayet edilir.
  2. Özgüven, pozitif enerji ve cesaret verdiği dile getirilir.
  3. Nazardan muhafaza ettiği yönünde bir inanış söz konusudur.
  4. Konsantrasyonu artırdığı belirtilmektedir.
  5. Strese iyi geldiği öne sürülür.
  6. Aurayı temizlediği ve duyguları dengelediği de söylentiler içerisindedir.

Kuvars Taşı Nasıl Temizlenir?

Her doğal taş, zamanla belli miktar negatif enerji depolar. Taşların bünyesinde biriken bu olumsuz enerjiyi ortadan kaldırmak için su, hava, toprak elementlerinden yardım alınabilir.

Bu noktada ise, Kuvars taşı temizliği için şu yöntemlerin kullanılması gerekir:

  1. Akan su altında ovalayarak yıkamak,
  2. Himalaya Tuz taşı veya Selenit taşını Kuvars taşı ile yan yana koyup bekletmek (Bu tür taşlar temizleyici özellikte olduğu için Kuvars taşını da arındırabilir.),
  3. Toprağa gömmek,
  4. Tütsü yakarak Kuvars taşını bir süre tütsü dumanına maruz bırakmak.

Kuvars Taşı Fiyatları

Bu ürünlerde fiyatlandırma; taşın rengi, kalınlığı / sertlik derecesi gibi faktörlere göre değişir. Üzerinde pürüz, çizik, çatlak ve benzeri bir kusur olup olmaması yine Kuvars taşı fiyat seçeneklerini etkiler.

Ayrıca; taşın ne kadar saydam ve parlak olduğu, özgül ağırlığı, diğer nitelikleri fiyatının belirlenmesinde etkilidir.

Siz de Kuvars taşı fiyatı ve özellikleri ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek, ürünleri karşılaştırmak için kategorimize göz atabilirsiniz.

Menü